מה המודל הניהולי שלכם?



       
אנו שואפים ליצירת מודל חדש של ניהול המועצה באמצעות מנהיגות משותפת ומשתפת, בו כל אחד ואחת מביאים לעשייה את חוזקותיהם ונסיונם.

מודל שבו קבלת ההחלטות תהיה מבוססת על עקרון של הסכמה רחבה ככל האפשר של השותפים, כפי שהוכח בעבודה המוניציפלית של יוני חכימי ואייל כגן לאורך ארבע שנים.

המהלך של האיחוד נבנה מתוך הבנה שהמודל הנוכחי של ניהול היררכי לא מוכיח את עצמו ומעצים את הפילוג, מפר את האיזון ופוגע בחוסן היישובי.
המודל החדש מהווה צעד משמעותי ליצירת מערכת שלטון מקומי יציבה ושירותית, הרואה את כלל הצרכים של הקהילות והקהלים המגוונים המרכיבים את הישוב, ופועלת לטובתם לפי כללי מנהל תקין.

מה מקומן של נשים ברשימה?


ברשימת האיחוד בין "טוב במושבה" ו"מושבה אחת" יש יחס מספרי שווה בין נשים וגברים. שלוש נשים בשישיה המובילה.
בשני המטות לוקחות חלק נשים חזקות ומשפיעות, שמביאות תמהיל מגוון של כישורים בשלל תחומים: קיימות, ייעוץ ארגוני, נסיון מוניציפאלי, חינוך, אמנות, טיפול, פוליטיקה וסביבה, ניהול.
חלקן פועלות מתוך הרשימה וחלקן מעורבות במעגלי השפעה נוספים בקהילה (ועד הורים, יזמות מקומית ועוד) ותומכות באיחוד דרך עשייה בתחום ספציפי.
תפיסת העבודה שלנו היא של יחד. כולן וכולם יחד תורמים ויתרמו למען היישוב.

מודל הניהול השיתופי הוא מצע טוב לטיפוח מנהיגות. אנחנו תקווה שבקדנציה הבאה עלינו לטובה נזכה לעבוד עם נשים מובילות נוספות במגוון פרוייקטים. מחכים לכן!

הכירו את נבחרת האיחוד >>

איך בחרתם מי יעמוד בראש האיחוד?

אייל כגן יזם מהלך פוליטי רחב, שלפי תפיסתו יכול להביא את השינוי ואת הנצחון. המהלך היה אמור לכלול שלושה שותפים, אולם בסופו נותרו שתי סיעות, "טוב במושבה" ו"מושבה אחת".

מאחר ובמוניציפלי אי אפשר לקיים רוטציה על ראשות המועצה, יצרנו מודל חדש למנהיגות משותפת, דיאלוגית, שלנגד עיניה נמצא העתיד של פרדס חנה כרכור ולא מוטיבציה אישית.

אנחנו ננהל את המושבה מתוך מודל אחר של שיתופיות. כל אחד מאיתנו מביא איתו נבחרת אנושית נהדרת ומגוונת, את החוזקות והיתרונות שלו ואת הקהלים שתומכים בו. ביחד אנחנו מתכוונים להחזיר את האיזון ליישוב. זה לגמרי אפשרי.

האם האיחוד מבטא ערכים ליברליים?

לִיבֵּרָלִיזְם או חֵרוּתִיּוּת היא פילוסופיה פוליטית אינדיבידואליסטית המבוססת על עקרונות החירות והשוויון בפני החוק [...] עקרון היסוד העומד בבסיסו של הליברליזם הוא ריבונותו של הפרט על גופו וחייו וזכותו לפעול כרצונו ללא כפייה [...] בחלוקה הפוליטית המקובלת לשמאל וימין הליברליזם אינו משתייך במובהק למחנה השמאל או למחנה הימין, שכן הליברליזם האזרחי משויך על פי רוב לשמאל ואילו הליברליזם הכלכלי לימין.  [מתוך ויקיפדיה]

ואצלנו?
אנחנו רוצים לשמר את הד.נ.א הייחודי של פרדס חנה כרכור, שמורכבת מריבוי קולות וקהילות, בני אדם, שבסופו של יום חולקים קרקע משותפת.
בשנים האחרונות היישוב יצא לצערנו מאיזון. אנחנו מאמינים שהחיבור הנוכחי יכול ויחזיר את האיזון הראוי ואת האפשרות לחיות בשלום ביחד. להיות חכמים ולא רק צודקים.

החיבור ביננו הוא צעד ראשון ודוגמה אישית ליצירת גשר. פרי של עבודה משותפת רבת שנים, שמייצגת קהלים מגוונים מכל הקשת הפוליטית ואורחות החיים. חילונים, דתיים, אמנים, ותיקים, חדשים, להט"בים, צעירים ומבוגרים. זה איחוד שמייצג חופש ביטוי וכבוד הדדי ובימים אלו גם תקווה. 




מה ל'תקווה חדשה' ולכם?

 'תקווה חדשה' היא מפלגה השייכת למחנה הליברלי, גדעון סער הוא מי שמינה את עו"ד גלי בהרב מיארה ליועצת משפטית. ״תקווה חדשה״ תמכה ביוני חכימי לפני האיחוד.
מבחינה חוקית, ברגע שיש איחוד יש צורך בחתימת הסכם גם עם "תקווה חדשה", הגם שהיוזמה לאיחוד הייתה של כגן.

התמיכה של תקווה חדשה בתנועה של יוני 'מושבה אחת' היא תמיכה טכנית, ללא שום התערבות בנושאים המוניציפליים. בהסכם מופיע סעיף מרכזי ובו התחייבות לשמירה על ערכי היסוד של הדמוקרטיה, של היישוב, הגנה על מיעוטים, שקיפות ומינהל תקין.

מה עשיתם ביחד בקדנציה החולפת?


במהלך הקדנציה האחרונה של המועצה עבדנו ביחד כתף אל כתף בועדת מכרזים ובועדת ביקורת. במשך ארבע שנים ניהלנו מהאופוזיציה עשרות מאבקים והצעות לסדר, גם בנפרד וגם משותפות. כינסנו ישיבות שלא מן המניין במגוון נושאים, בינהם: ניהול שוטף, מנהל תקין, חינוך, מניעת אלימות, ביטחון, יחסי עבודה במועצה ועוד. העשייה המשותפת שלנו כללה:

  • פתיחת כיתה נוספת ביה"ס מורשה

  • דרישה לפיטורי מנכ"ל המועצה בשל התעמרות בעובדים

  • כינוס ישיבה שלא מן המניין בנושא מחדלי הפיתוח בשכונת עומרים

  • עצירת עבודות הבניה של חדר הטרנספורמציה בשמורת הטבע בואדי

  • הצעה לסדר לאיסור העסקת קבלנים ונותני שירות ללא מכרז

  • עתירה לבית המשפט וזכיה כולל חיוב אישי של ראש המועצה בנושא פרסומים אסורים ברשת ושימוש בעובדי מועצה

  • פניה למבקר המדינה בחשד לתמיכה אסורה במרוץ ע"ש רוטרי

  • קיום דיון בהצעה לביטול חיובים בהיטל סלילה ברחוב ות קק"ל, המעפילים ועמל (המועצה סירבה להצעתנו ולאחר מכן הפסידה בבית משפט כולל תשלום פיצויים).

  • כינוס ישיבה שלא מן המניין בנושא האלימות הגואה ביישוב.

  • הקמת מנגנון לטיפול בעובדי מועצה ומניעת סכסוכי עובדים.

  • קיום דיון בנושא הפקעת סמכויות ועדת מכרזים ובזבוז כספי ציבור.

  • ישיבה בעניין פגיעה מהותית ביו"ר ועד העובדים של המועצה. דבר שחייב התערבות של ההסתדרות.

  • כינוס ישיבה שלא מן המנין בנושא שכירת בלש למעקב אחרי עובד מועצה ללא אישור יועמ"ש ובניגוד לכללי מנהל תקין.
להמשך קריאה על העשייה של יוני חכימי >
להמשך קריאה על העשייה של אייל כגן וטל דנטס במסגרת "טוב במושבה" >


האם אתם פתוחים להכניס לאיחוד שחקנים נוספים?ֿ


האפשרות לאחד רשימות היתה פתוחה עד 21.9.23. ניסינו ליצור איחוד רחב ככל האפשר עד תאריך זה ולצערנו זה לא הסתייע.
מבחינת העבודה העתידית של המועצה, כל מי שמכיר בערכים של חיבוריות, דיאלוגיות, שיתוף ציבור, יזמות, שמירה על צביון המושבה, ליברליזם, פלורליזם ובעיקר עבודת צוות מוזמן להתכנס תחת הדגל של האיחוד.
אנחנו רוצים להציל את פרדס חנה כרכור ונשמח לעבוד עם כל מי שיש לו או לה תחום עניין מוניציפלי בוער ורצון לפעול לטובת היישוב. מוזמנים ומוזמנות להתחבר.



ומה התכניות שלכם לקדנציה הקרובה?

כדי להכיר את התכניות שלנו להמשך, אנחנו מזמינים אתכם לבקר באתרים של כל אחת מהסיעות. לכל אחד מאיתנו תכנית סדורה (ותכל'ס דומה) בנוגע לנושאים שעל הפרק: חינוך, תכנון בניה ושימור, תחבורה, תרבות וספורט, קיימות וסביבה, קהילה וכמובן - שיקום המועצה כארגון וחידוש הברית של הרשות עם התושבים והתושבות.

לאתר של יוני חכימי וסיעת "מושבה אחת" >

לאתר של אייל כגן וסיעת "טוב במושבה" >